Πατατοσαλάτα με μπέικον και κρεμμυδάκια
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 1 μεγάλη σαλατιέρα
Υλικά
1
κιλό πατάτες
6
φέτες μπέικον
3
μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα
1
φλιτζ. του καφέ μαϊντανό
1
φλιτζ. τσαγιού λάδι
1
κουτ. σούπας μουστάρδα
3
κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
3
κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό για
45’, μέχρι να γίνουν τρυφερές. Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε το μπέικον σε
κύβους και το σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι, μέχρι να γίνει τραγανό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και
τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον, χωρείς να προσθέσουμε λάδι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο
να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες να σοταριστούν, ανακατεύοντας
απαλά. Προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη
μουστάρδα, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας. Σερβίρουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη
σαλατιέρα. Τις περιχύνουμε με το μείγμα μπέικον, κρεμμυδιών και τη σάλτσα
σόγιας. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης. «Περιοδικό «Olive»