Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 1 ώρα
Υλικά
1
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
3-4 κομματάκια μαστίχα θρυμματισμένη
½ κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί μας
2 φακελάκια μαγιά
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γλυκάνισο
3-4 κομματάκια μαστίχα θρυμματισμένη
½ κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
λίγο σουσάμι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί μας
Εκτέλεση
Βράζουμε
το γλυκάνισο με δυο φλιτζάνια νερό και κρατάμε το ζουμί. Σε μια λεκάνη
ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Ρίχνουμε τη μαγιά,
το αλάτι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι και σιγά σιγά
το νερό του γλυκάνισου. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική, να
μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφιχτή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο
νεράκι ακόμη.
Αφήνουμε
τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το αλευρώνουμε τινάζοντας να φύγει η περισσή ποσότητα. Βάζουμε μέσα τη ζύμη μας και με λιγο ζυμάρι που έχουμε κρατήσει φτιάχνουμε δύο κορδόνια τα οποία τοποθετούμε πάνω στο ψωμί σε σχήμα Σταυρού. Στολίζουμε με καρύδια ή αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για μια ώρα. |