Χρόνος
προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 45 λεπτά
Για
6 άτομα
Υλικά
½
κιλό πατάτες
½
κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2
κουτ. σούπας ξύσμα από τζίντζερ
150γρ.
βούτυρο
1
νεροπότηρο γάλα φρέσκο
1
σφηνάκι κονιάκ
αλάτι,
πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις πατάτες για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν
ελαφρά, τις καθαρίζουμε και τους αφαιρούμε τυχόν μαύρα στίγματα. Περνάμε από το
μύλο των λαχανικών τα βρασμένα κάστανα και τις πατάτες ανακατεμένα και
συγκεντρώνουμε τον πουρέ τους σε μια λεκάνη.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και, όταν το
μείγμα ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και κάστανου, το τριμμένο
τζίντζερ και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτουμε στον πουρέ όσο γάλα χρειάζεται για
να πάρει βελούδινη υφή. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και κρατάμε τον πουρέ ζεστό.
Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ηλίας Μαμαλάκης