Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με γραβιέρα & προσούτο

 



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα & 40’

Για 6 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

1600γρ. στήθος γαλοπούλας, χωρίς δέρμα, ανοιγμένο στα δύο

½ φλιτζ. Δυόσμο, ρίγανη & θυμάρι, ψιλοκομμένα

200γρ. γραβιέρα, σε λωρίδες

8 φέτες προσούτο

1 κουτ. Σούπας μέλι

Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, ακουμπάμε πάνω το στήθος γαλοπούλας. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε το προσούτο σε όλη την επιφάνεια του στήθους. Μοιράζουμε επάνω τις λωρίδες της γραβιέρας και τυλίγουμε με προσοχή το στήθος γαλοπούλας σε σφιχτό ρολό. Αν θέλουμε το δένουμε με σπάγκο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και στο ψυγείο για 1 ώρα, να σταθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ψήνουμε το ρολό για 1 ώρα και 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα και το αλείφουμε με το μέλι. Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το ρολό από τον φούρνο, το βάζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε για 15’, να σταθεί. Αδειάζουμε το ζουμί που έχει μαζευτεί στο ταψί, σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τη σάλτσα σε μπολ μαζί με το ρολό. Συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά.