Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Φαρφάλες με γαρίδες

 

Φαρφάλες με γαρίδες

 


Χρόνος προετοιμασίας 30’ λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 40’ λεπτά

Για 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

350γρ. φαρφάλες

300γρ. γαρίδες

2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια

30γρ. βούτυρο

½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

4 κουτ. Σούπας πελτές ντομάτας

1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος

½ καυτερή πιπεριά

Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια από τη ρίζα, το πράσινο μέρος και τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, τα κόβουμε λεπτές φετούλες και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βούτυρο για 2’ με 3’ σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Περιχύνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά ζεστό νερό, μια πρέζα αλάτι και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3’ με 4’ λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει γεύση για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ «Ευκολία στην κουζίνα»