Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
180γρ. τραχανά γλυκό
60γρ. πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
60γρ. πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
200γρ. λουκάνικο χωριάτικο,
κομμένο σε λεπτές φέτες
80ml.
ελαιόλαδο
150γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100ml.
λευκό κρασί
250ml.
ζωμό κοτόπουλο
3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή ½ κουτ.
Γλυκού ξερό
80γρ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό
τηγάνι ψήνουμε το λουκάνικο, μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Σε μια
κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές
μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε
με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά τον
καυτό ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν απορροφηθεί όλος ο ζωμός,
αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λουκάνικο, το θυμάρι, το αλάτι, το
πιπέρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε το τραχανότο
σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.