Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 – 35 λεπτά
Για 6 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο ζύμη κουρού
400γρ. φιλέτο γαλοπούλα, σε μικρά
κομμάτια
250γρ. σύγκλινο, χοντροκομμένο
50ml.
ελαιόλαδο
400γρ. πράσα, σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, σε φέτες
200γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
50ml.
Κρασί λευκό
½ φλιτζ. καφέ θυμάρι ψιλοκομμένο ή
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε
το σύγκλινο για 3-4 λεπτά και με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το τηγάνι και
το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι
να μαλακώσουν λίγο.
Ρίχνουμε
τα κομμάτια της γαλοπούλας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε
το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε
το σύγκλινο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Απλώνουμε τη ζύμη
κουρού σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο
ψυγείο για 20’. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε για 30-35 λεπτά,
μέχρι να ροδίσει.