Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Μελιτζανοκεφτέδες

 



Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Για 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

10 μελιτζάνες φλάσκες

2 αυγά

½ κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι

1 ½ φλ. τσαγιού βρεγμένη ψίχα ψωμιού

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

7-8 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Φρυγανιά τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάμε σε 2 -3 σημεία και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ στο γουδί.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον πολτό από τις μελιτζάνες, την ψίχα του ψωμιού, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, το δυόσμο, το κρεμμύδι, τη σόδα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλάθουμε τους κεφτέδες μελιτζάνας, βρέχοντας τα χέρια μας με νερό και τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι περίπου για 5’. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.