Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

 


Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Για 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1 αυγό

1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα

1 φλ. τσαγιού φέτα, τριμμένη

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Αλάτι & πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά, το δυόσμο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μίγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο αλεύρι, πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.