Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Φιλετάκια κοτόπουλου µιλανέζε µε σκληρό τυρί ∆ανίας και φρέσκα µυρωδικά




Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 4 άτομα


Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κρόκους αυγού
50 γρ.  ∆ανέζικο σκληρό τυρί, τριµµένο
150 γρ.  φρυγανιά, τριµµένη
150 γρ.  αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκοµµένο µαϊντανό
3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού  βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά µε ένα πιρούνι τους τρεις κρόκους µαζί µε δύο κουταλιές κρύο νερό. Σε ένα µπολ ανακατεύετε καλά την τριµµένη φρυγανιά µαζί µε το τριµµένο σκληρό τυρί και τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό και σε ένα άλλο πιάτο κοσκινίζετε το αλεύρι.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και στη συνέχεια τα περνάτε από το αλεύρι και τα τινάζετε καλά. Ύστερα τα περνάτε από τους κρόκους αυγού και τέλος από το µείγµα φρυγανιάς, τριµµένου τυριού και ψιλοκοµµένου µαϊντανού.
 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα τηγανίζετε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Κατόπιν τα ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 200ο C, για 10 λεπτά. Μπορείτε να τα σερβίρετε µε λίγη ρόκα, ή µε φρέσκα ζυµαρικά, ή µε ένα απλό ριζότο µε λευκό κρασί.

Πηγή: http://www.arlafoods.gr , Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου