Γαρίδες σαγανάκι
Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες μεσαίες
100γρ. φέτα τριμμένη
100ml. Κρασί λευκό ξηρό
300γρ. σάλτσα ντομάτας
Λίγη ρίγανη ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε για 5 λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε για 5 λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ακόμα ζεστές.
Πηγή: Μερακλίδικοί ουζομεζέδες