Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μυδοπίλαφο


Μυδοπίλαφο

Χρόνος προετοιμασίες 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μύδια με το όστρακο
300γρ. ρύζι
2γρ. σαφράν
200ml. Λευκό ξηρό κρασί
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια. Έπειτα, σοτάρουμε τα μύδια με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα κελύφη τους.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να σωθεί το νερό και να βράσει το ρύζι. Σερβίρουμε ζεστό. 

Πηγή: Μερακλίδικοι ουζομεζέδες