Μπανάνες τηγανιτές στο κουρκούτη
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 3 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 3 λεπτά
Υλικά
3 μπανάνες
50 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
6 κ.σ. νιφάδες καρύδας
1 κ.σ. σουσάμι
1 λίτρο φυστικέλαιο
6 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με 100ml νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, παχύρρευστη ζύμη. Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και το σουσάμι, ανακατεύουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Βουτάμε μία μία τις μπανάνες στο χυλό και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με μέλι.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με 100ml νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, παχύρρευστη ζύμη. Προσθέτουμε τις νιφάδες καρύδας και το σουσάμι, ανακατεύουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Βουτάμε μία μία τις μπανάνες στο χυλό και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε να στραγγίσουν, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με μέλι.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr