Τηγανίτες Κινέζικες
Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. φιστικέλαιο
300 ml νερό
σκούρο σουσαμέλαιο για επάλειψη
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό βραστό ανακατεύοντας με δύναμη. Προσθέτουμε το φιστικέλαιο και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει μια λεία, σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το φύλλο σαν κρέπα λεπτή. Σε ένα γουοκ ή τηγάνι που έχουμε αλείψει με σουσαμελαιο τοποθετούμε δύο δύο τις τηγανίτες(την μία πάνω στην άλλη) και τις ψήνουμε μέχρι να σχηατιστούν καφέ κηλίδες γυρνώντας τες και απο τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με όλο το ζυμάρι. Αφού τις βγάλουμε τις ξανασκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό βραστό ανακατεύοντας με δύναμη. Προσθέτουμε το φιστικέλαιο και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει μια λεία, σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το φύλλο σαν κρέπα λεπτή. Σε ένα γουοκ ή τηγάνι που έχουμε αλείψει με σουσαμελαιο τοποθετούμε δύο δύο τις τηγανίτες(την μία πάνω στην άλλη) και τις ψήνουμε μέχρι να σχηατιστούν καφέ κηλίδες γυρνώντας τες και απο τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με όλο το ζυμάρι. Αφού τις βγάλουμε τις ξανασκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα.
Πηγή: http://www.sintagoules.gr