Πατατοκεφτέδες
Χρόνος προετοιμασίες 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
500γρ. πατάτες
150γρ. φέτα
1 κουταλάκι γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
100γρ. φρυγανιά τριμμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 αβγά
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να να κρυώσουν για λίγο και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να να κρυώσουν για λίγο και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, το τυρί, τον άνηθο, το θυμάρι, τα αβγά και τη φρυγανιά μαζί με τον πουρέ. Προσθέτουμε λίγο φρυγανιά επιπλέον αν θέλουμε πιο σφιχτό το μείγμα. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη ντομάτα και κίτρινα τυριά.
Πηγή: Μερακλίδικοι ουζομεζέδες