Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού τρυφερές καρδιές σπανάκι
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια ρόκας
2 φλιτζ. τσαγιού σαλάτα σγουρή πράσινη, κομμένη με το χέρι
500γρ. φράουλες μικρές, ολόκληρες ή μεγάλες κομμένες στη μέση
80γρ. καρυδόψιχα καραμελωμένη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη ξανθιά για τα καρύδια
50γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
Για το ντρέσινγκ μελιού
1/3 φλιτζ. τσαγιύ μέλι αραιό
1/3 φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
1 κουτ. τσαγιού σκόνη μουστάρδα
1 κουτ. τσαγιού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
1 φλιτζ. Σπορέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ μέλι, ξίδι, μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, αρχίζετε να ρίχνετε το λάδι σε αργή ροή, συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν το ντρέσινγκ ομογενοποιηθεί, μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο, σκεπασμένο μέχρι και μια εβδομάδα. Πριν το χρησιμοποιήσετε, το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πλένετε τα σαλατικά. Τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Τα κρατάτε σε λινή πετσέτα διπλωμένα στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε την υπόλοιπη σαλάτα. Καραμελώνετε τα καρύδια. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι και όταν αρχίσει να λιώνει βάζετε τα καρύδια, ανακινείτε το τηγάνι από το χέρι και τα καραμελώνετε δίχως να τα μαυρίσετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Πλένετε τις φράουλες και τις κρατάτε απλωμένες ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Αναμειγνύετε τα σαλατικά στη σαλατιέρα. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ρίχνετε από πάνω τα καρύδια, τις φράουλες και τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε.
Πηγή: Περιοδικό «Λιχουδιές», Βίκυ Σμυρλή.