Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σούπα νεροκάρδαμου


Σούπα νεροκάρδαμου


Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 12 νηπιακές μερίδες ή 4 κανόνικε΄ς


Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά πράσσα, κομμένα σε φέτες
750γρ. πατάτες, σε κομματάκια χωρίς φλούδα
4 κλωνάρια σέλινο σε φέτες
5 κούπες ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών (δείτε συνταγή)
½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μικρή χούφτα μαιντανό ψιλοκομμενο
100γρ. νεροκάρδοαμο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε τα πράσα, τις πατάτες και το σέλινο. Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό με το μσοχοκάρυδο και το μαύρο πιπέρι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά.
Προσθέτετε το νεροκάρδαμο και το μαιντανό και βράζετε για 1 λεπτό ακόμα. Πολτοποιείτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείος χυλός.

*Αυτή η σούπα περιέχει νεροκάρδαμο, ένα από τα πιο υγιεινά φρέσκα λαχανικά, πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Σερβίρετε με ψωμί και τυρί και αποτελεί ένα θαυμάσιο γεύμα.