Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κέικ σαμπάνιας






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 1 μεγάλη φόρμα
  

Υλικά
2 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
250γρ. μαργαρίνη
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 ποτήρι σαμπάνια
6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
30γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για το γλάσο
17γρ. μαργαρίνη
4 κουτ. σούπας σαμπάνια
½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μαζί με την σαμπάνια. Αναμειγνύουμε καλά. Σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
Με μια σπάτουλα προσθέτουμε περίπου τη μισή μαρέγκα στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας με αργές, ελαφριές κινήσεις. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και έχουμε πασπαλίσει με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνουμε με το γλάσο σαμπάνιας, το οποίο έχουμε φτιάξει σε ένα κατσαρολάκι.