Χρόνος
προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 25 λεπτά
Υλικά
250γρ.
φουντούκι, ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο
150γρ.
ζάχαρη
500γρ.
βούτυρο γίδινο
700γρ.
αλεύρι μαλακό
4 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Λίγο
ανθόνερο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μισή ώρα στο μίξερ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το
φουντούκι χοντροκοπανισμένο και τέλος, λίγο- λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε μικρούς και φουσκωτούς κουραμπιέδες,
γιατί η ζύμη είναι μαλακή και απλώνουν, και τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε
στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 200ο
C, για 25 λεπτά. Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ραντίζουμε με λίγο
ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.