Χρόνος
προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 20 λεπτά
Για
25 – 30 τεμ.
1300γρ.
βούτυρο γάλακτος
1300γρ.
ζάχαρη άχνη
1 ποτ. νερού
σουσαμέλαιο
1 ½ ποτ.
νερού αλισίβα
2 κουτ.
σούπας μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι
κονιάκ
1 σφηνάκι
ροδέλαιο
Λίγη κανέλα
Αλεύρι, όσο
πάρει
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
την αλισίβα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να βράσει 3 κουταλιές της σούπας
στάχτη με 2 ποτήρια νερό. Την αφήνουμε να κατασταλάξει καλά για 24 ώρες.
Δουλεύουμε
το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά, δουλεύοντας πάντα,
το σουσαμέλαιο, την αλισίβα, το κονιάκ, το ροδέλαιο και την κανέλα.
Αφού
δουλευτούν όλα αυτά καλά, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το
μπέικιν πάουντερ, μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, που να μην κολλάει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, για
20 λεπτά στους 200ο C.