Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος 25 λεπτά
Για
40 κομμάτια
Συνταγή
από την Αμοργό
Υλικά
1350γρ.
αλεύρι
½ κιλό
βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κιλό
ζάχαρη
4 αυγά
Χυμό από 3
πορτοκάλια
Ξύσμα από 1
πορτοκάλι
2 κουτ.
γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα
αλάτι
1 πρέζα
μαστίχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1 κουτ.
γλυκού κοφτό σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο
μπολ του μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτυπημα, μέχρι
να αφρατέψουν και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών μέσα στο οποίο έχουμε
λιώσει τη σόδα. Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις
βανίλιες και ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει
και το μπέικιν.
Το αλεύρι
δεν το χτυπάμε με το μίξερ αλλά το ανακατεύοτμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε τη
ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 25 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν.