Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κοντοσούβλι




Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1 κιλό χοιρινό μπούτι
1 κεφάλι σκόρδο, μέτριο
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 ποτ. κρασί κόκκινο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε το μοσχάρι και το χοιρινό σε μικρά κομμάτια. Τις ντομάτες σε φέτες. Βρέχουμε το κρέας με το κρασί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Παίρνουμε τη σούβλα και περνάμε ένα κομμάτι μοσχάρι, ένα κομμάτι χοιρινό, ένα κομμάτι ντομάτα.
Στρώνουμε στο τραπέζι ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε επάνω τη σούβλα, πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τα σκόρδα, όλα ψιλοκομμένα. Τυλίγουμε τη σούβλα με το λαδόχαρτο περίπου 4 φορές και τη δένουμε για να συγκρατείται το χαρτί. Τη βάζουμε στην κουζίνα για να ψηθεί στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά.