Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Μπισκοτάκια με κεράσια, σοκολάτα και καρύδα






Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 25 τεμάχια


Υλικά
125γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά χτυπημένα
1κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
225γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
100γρ. ινδική καρύδα
150γρ. κεράσια γλασέ πλυμένα, στεγνά και ψιλοκομμένα
2κουτ. σούπας γάλα πλήρες
6κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε τα αβγά και μετά τη βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι ανακατεύοντας παράλληλα. Μετά προσθέτουμε την ινδική καρύδα, τα κεράσια και το γάλα. Όταν ενσωματωθούν και αυτά, καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα και καλύπτουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα κυλάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε παρτίδες στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 12 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πηγή: Περιοδικό «Olive», Annie, Rigg