Χρόνος
προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος
μαγειρέματος 20 λεπτά
Για
2 άτομα
Υλικά
250γρ.
κριθαράκι
1
ματσάκι μαϊντανό
1
μικρό ματσάκι ρόκα
50γρ.
τριμμένη παρμεζάνα
2
κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1
σκελίδα σκόρδου
1
κουτ.σούπας ξίδι
¼
φλιτζ. από το νερό που έβρασε το κριθαράκι
40γρ.
φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Βράζουμε
το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλ ντέντε. Στο μιξεράκι λιώνουμε το
μαϊντανό, τη ρόκα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το ζωμό
από το κριθαράκι, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι.
Αφού
γίνει ένας ομοιογενής πολτός, προσθέτουμε και τα φιστίκια και συνεχίζουμε μέχρι
το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύουμε το κριθαράκι με το πέστο και
σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον ξύσματα παρμεζάνας.
Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος», Ελένη Ψυχούλη.