Μοσχιοί με μουστάρδα και κάππαρη
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 8 άτομα
Υλικά
2
κιλά μοσχιούς ή χταπόδι (πλυμένους και καθαρισμένους)
5
σκελίδες σκόρδο
1
κουτ. σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
1
φλιτζ. του καφέ ξίδι
1
νεροπότηρο κόκκινο κρασί
4
μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1
φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
½ φλιτζ. κάππαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη
βάζουμε άδεια πάνω στο μάτι. Τη ζεσταίνουμε καλά ενώ είναι ακόμα άδεια.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, τους κόκκους πιπεριού και τους πλυμένους
μοσχιούς. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τους μοσχιούς να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Σε
10’ περίπου ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10’ περίπου
ακόμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και
μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάππαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το
μαγείρεμα για 10’ ακόμα.
Σερβίρουμε τους μοσχιούς ζεστούς και
συνοδεύουμε με λίγο ρύζι basmati ή φάβα.
Πηγή: Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης. «Περιοδικό «Olive»