Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Τηγανίτες με κολοκύθα


Τηγανίτες με κολοκύθα



Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 12 τηγανίτες



Υλικά
1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζ. ξινόγαλα
1/3 φλιτζ. βρασμένη κολοκύθα
Σιρόπι σφένδαμου
Κομμένα φρούτα εποχής


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα αβγά, το ξινόγαλο και την κολοκύθα.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά από το χυλό και ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά. Γυρνάμε την τηγανίτα και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι σφένδαμου ή μέλι και φρούτα εποχής.

Πηγή: Περιοδικό «Parents - 2011»