Τηγανίτες με κολοκύθα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 12 τηγανίτες
Υλικά
1
φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. σούπας ζάχαρη
½
κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1
κουτ. γλυκού baking powder
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1
φλιτζ. ξινόγαλα
1/3
φλιτζ. βρασμένη κολοκύθα
Σιρόπι
σφένδαμου
Κομμένα
φρούτα εποχής
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,
το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το
ανακατεύουμε με τα αβγά, το ξινόγαλο και την κολοκύθα.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι
σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Βάζουμε 1 μεγάλη
κουταλιά από το χυλό και ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά. Γυρνάμε την τηγανίτα και
ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι
σφένδαμου ή μέλι και φρούτα εποχής.
Πηγή: Περιοδικό «Parents - 2011»