Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πάπια Πεκίνου


Πάπια Πεκίνου



Χρόνος προετοιμασίας 4 ώρες
Χρόνος ψησίματος 2 ώρες
Για 4 άτομα


Υλικά
1 πάπια σύνολο - 1,5 με  2 κιλά   νωπή ή κατεψυγμένη

Μείγμα για το σιρόπι μελιού
1 λεμόνι
 1,5 lt. νερό
3 κουταλιές της σούπας. μέλι
3 κουταλιές της σούπας. σκούρα  σόγια σως
3 κουταλιές της σούπας. κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι

Εκτέλεση
Εάν η πάπια είναι κατεψυγμένη, αποψύξτε την καλά. Έπειτα πλύνετε την  και αφήστε την να στεγνώσει πολύ καλά.
Κόψτε  το λεμόνι στα τέσσερα και βάλτε τα κομμάτια λεμόνι με τα συστατικά για το σιρόπι μελιού σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφού πάρει βράση χαμηλώστε την θερμότητα  και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Βουτήξτε την πάπια στο  μείγμα που σιγοβράζει επί ένα λεπτό και αφαιρέσετε την με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε την μπροστά από έναν ανεμιστήρα για 3 - 4 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.Εναλλακτικά, σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βάλτε ένα  δίσκο κάτω από την πάπια γιατί μπορεί να αρχίσει να στάζει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία . Βάζουμε την πάπια σε μια σχάρα ψησίματος ή ένα ταψί με την πλευρά του στήθους προς τα πάνω. Βάλτε 1 / 4 φλιτζανιού νερό στο δίσκο για να μην πιτσιλίσει το  λίπος που θα βγει. Ψήνουμε την  πάπια στο φούρνο για 15 λεπτά, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία  στο μισό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε την πάπια, αφήστε την  να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Κόψτε σε κομμάτια την πάπια αφήνοντας το  δέρμα και βάλτε τη σε μία πιατέλα με καπάκι για να την κρατήσετε ζεστή.

Σερβίρετε με κινέζικες τηγανίτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγούρι και  σάλτσα Hoy Sin.


Πηγή: http://www.syntages-mageirikhs.gr