Σάλτσα τόνου για ζυμαρικά και ριζότο
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
1
κονσέρβα τόνου σε λάδι
1
μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250γρ.
κονκασέ
1
πιπερίτσα πικάντικη
300γρ.
μανιτάρια λευκά, κομμένα ροδέλες
½
ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½
φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
1
κουτ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα
κρεμμυδάκια στο λάδι του τόνου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπερίτσα και
όταν σοταριστούν βάζουμε τον τόνο και το κονκασέ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις
ελιές, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει σε χαμηλή
θερμοκρασία. Έπειτα από 15’ αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
πασπαλίζουμε τη σάλτσα με φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: Περιοδικό «Γαστρονόμος» - Συνταγή: Ντίνα
Νικολάου