Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Καροτόσουπα με κάρυ και πράσα


Καροτόσουπα με κάρυ και πράσα


Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
600γρ. καρότα, σε μικρά κομματάκια
2 πατάτες μικρές, σε μικρά κομματάκια
1 πράσο, καθαρισμένο
2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας κάρυ γλυκό
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κύμινο και το κάρυ. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τα υλικά για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε ενάμισι λίτρο νερό και βράζουμε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει ελαφρά και να πάρει βελούδινη υφή.
Όσο βράζει η σούπα ετοιμάζουμε το πράσο. Κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μακριά, λεπτά μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγανάκι και ρίχνουμε τα μπαστουνάκια του πράσου και τα σοτάρουμε μέχρι να ξανθίvουν. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, γαρνίροντας στο κέντρο με τα σοταρισμένα πράσα.






Πηγή: Περιοδικό «Olive» , Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης