Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 1 άτομο
Υλικά
2
αβγά
1
αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε κύβους
6-7
ντοματίνια κομμένα στα 4
10ml. χυμό λεμονιού
1
κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
80γρ.
κινόα
Αλάτι
20ml. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα σε νερό για 15’
περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αβγά, σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε.
Ετοιμάζουμε τα αβγά. Σπάμε τα αβγά χωρίς
να χαλάσουμε τον κρόκο, ένα-ένα, πάνω σε μεμβράνη και τα δένουμε αφαιρώντας τον
αέρα, σχηματίζοντας 2 πουγγιά. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 3-4’ μέχρι να
σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά προσέχουμε ο κρόκος να μείνει ρευστός.
Όταν είναι έτοιμα κόβουμε τη μεμβράνη με
το ψαλίδι προσέχοντας να μην σπάσουμε το αυγό. Σερβίρουμε με τη σαλάτα κινόα
και πιπέρι.
Διαθρεπτική Αξία ανά μερίδα :
Θερμίδες: 826,8
Πρωτεΐνες: 26,3γρ.
Λιπαρά: 51,5γρ. – Υδατάνθρακες: 70,7γρ.