Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Μαρμελάδα αχλαδιού με κρόκο Κοζάνης







Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 1,5 κιλό μαρμελάδα




Υλικά
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
500γρ. καστανή ζάχαρη
250ml γλυκό κρασί μοσχάτο λευκό
50ml. χυμό λεμονιού
10 ίνες κρόκου Κοζάνης
10γρ. μαυροκούκι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αχλάδια, τη ζάχαρη, το κρασί, το λεμόνι και τους κρόκους Κοζάνης και τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 12 ώρες.
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50’ περίπου, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαυροκούκι και μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα.


Διαθρεπτική Αξία ανά μερίδα 15γρ.:
Θερμίδες: 34,4
Πρωτεΐνες: 0,08γρ
Λιπαρά: 0,08γρ. – Υδατάνθρακες: 8,6γρ.