Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σούπα εποχής με κολοκύθα


Σούπα εποχής με κολοκύθα



Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 6 κούπες



Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. καρότο λεπτοκομμένο
½ φλιτζ. σέλερι λεπτοκομμένο
1/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
650γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους (3 ½ φλιτζάνια)
2 μέτρια μήλα με τη φλούδα τους, κομμένα σε κύβους
4 φλιτζ. ζωμό κότας
Κρουτόν ολικής άλεσης


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας πότε πότε, για 8’ – 10’ ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα τα υλικά.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα και το ζωμό. Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20’, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για λίγο.
Ρίχνουμε τη σούπα τμηματικά σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και την πολτοποιούμε. Μοιράζουμε τη σούπα μας σε 6 κούπες και σερβίρουμε με τα κρουτόν .

Πηγή: Περιοδικό «Parents - 2012»