Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Για 30 -35 μπισκότα
Υλικά
300γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼
κουτ. γλυκού σόδα
115γρ.
λιωμένο βούτυρο γάλακτος
70γρ.
ζάχαρη
100γρ.
μέλι
40γρ.
γιαούρτι
1
κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1
σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 10γρ. από
τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Χτυπάμε καλά στο μίξερ, το
λιωμένο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μέλι, το γιαούρτι, το μείγμα
πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν
πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα.
Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και πλάθουμε
μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
C, για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή:
«Περιοδικό «Olive»