Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ






Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Για 12 άτομα





ΥΛΙΚΑ:
600γρ. καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
220ml. Καλαμποκέλαιο
370γρ. ζάχαρη
5 αβγά
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ. μπέικιν πάουντερ
10γρ. σόδα μαγειρική
2γρ. γαρύφαλλο σε σκόνη
2γρ. κανέλα σε σκόνη
2γρ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Υλικά για την κρέμα
100γρ. βούτυρο μαλακό
200γρ. ζάχαρη άχνη
350γρ. τυρί κρέμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα τριμμένα καρότα σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε ώστε να στεγνώσουν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Έπειτα βάζουμε τα καρότα, το λάδι, τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και αλείφουμε με το τυρί κρέμα από πλάγια και από πάνω. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.