Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
4 σουπιές
μεγάλες
1 κιλό
σπανάκι
100γρ. ρύζι
γλασέ
2 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ ποτ. κρασιού,
κρασί λευκό
½ ματσάκι
άνηθο
3 λεμόνια
(το χυμό)
3
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι
(το χυμό και το ξύσμα)
2 ποτ. Ζωμό λαχανικών
Αλάτι &
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις σουπιές σε ροδέλες. Ζεματάμε το σπανάκι. Πλένουμε και
στραγγίζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το ρύζι και το ένα κρεμμυδάκι με 1 φλιτζ. ελαιόλαδο,
σε μέτρια φωτιά για 2’. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε σταδιακά τον ζωμό
και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο από τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και
προσθέτουμε τον άνηθο. Σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις σουπιές και τα
υπόλοιπα κρεμμυδάκια σε άλλη κατσαρόλα για 3-4’. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να αχνιστεί για 3’. Ξεσκεπάζουμε και
περιμένουμε να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το σπανακόρυζο σε βαθύ πιάτο και
από πάνω βάζουμε τις σουπιές.
Πηγή: Cook Book