Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Διπλά μπισκότα με κρέμα γιασεμί






Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Για 14 κομμάτια





ΥΛΙΚΑ:
250γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
50γρ. ζάχαρη ψιλή
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. κορνφλάουρ
1 κουτ. γλυκού τσάι γιασεμί από φακελάκι, ψιλοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 φακελάκι τσάι γιασεμί
100γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Στρώνουμε 2 ταψάκια με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορνφλάουρ και το τσάι, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Τη ρίχνουμε σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη.
Πιέζουμε το κορνέ στη λαδόκολλα να σχηματιστούν στρογγυλά μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια τους πατώντας τις κορφούλες τους με βρεγμένο δάχτυλο. Ψήνουμε για 15-20’ ή μέχρι να σφίξει η ζύμη. Τα αφήνουμε έξω από το φούρνο να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το τσάι σε μικρό φλιτζάνι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και το αφήνουμε να βγάλει το εκχύλισμα για 10’. Πιέζουμε το φακελάκι καλά και το πετάμε. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα και το τσάι και ανακατεύουμε.
Στα μισά μπισκότα ακουμπάμε λίγη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά, δημιουργώντας σάντουιτς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα μόνο από τη μισή, κάθετη πλευρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη σε πιατέλα να σταθεί η σοκολάτα.


Πηγή: Περιοδικό «OLIVE».