Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
Για 4 άτομα
4 φιλέτα από
σκορπίνα (κρατάμε τα κόκαλα για ζωμό)
8 αγκινάρες
(τις κούπες)
2 πατάτες
μικρές
2 καρότα σε
ροδέλες
2 ντομάτες
σε κύβους
2
κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3 λεμόνια
(το χυμό)
2 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ ματσάκι
μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι
μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
1 κλωνάρι
θυμάρι
½ κουτ. γλυκού
πιπέρι σε κόκκους
½ ποτ. κρασιού,
λευκό κρασί
½ κουτ.
σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κόκαλα από τις σκορπίνες σε λίγο νερό με 1 κρεμμύδι και 1
δαφνόφυλλο για 20’. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Σοτάρουμε τις αγκινάρες, τις
πατάτες τα καρότα και το κρεμμυδάκι σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Σβήνουμε
με το κρασί και προσθέτουμε τόσο ζωμό ώστε να σκεπάσει τα λαχανικά.
Ραντίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και
σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 10’, στρώνουμε πάνω τα φιλέτα και ρίχνουμε το
υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε για 5’ ακόμα και τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες,
τα μυρώνια, τον μάραθο και τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε.
Πηγή: Cook Book