Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 3 ½ ώρες
Για 14 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά
πομοντόρια
1 ½ κιλό
ζάχαρη ξανθιά
Ξύσμα από 1
λεμόνι
3 πρέζες τριμμένο
μοσχοκάρυδο
3 πρέζες
κανέλα σκόνη ή 1 ξυλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, αλλά πάνω από ένα σουρωτήρι
που θα έχουμε βάλει σε μια λεκανίτσα, ώστε να μαζέψουμε το τοματόζουμο. Μέσα
εκεί βάζουμε ζάχαρη, στρώμα ντομάτας, ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε για 12 ώρες. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η
μαρμελάδα. Θα χρειαστούν περίπου 3 ½ ώρες. Βάζουμε τη μαρμελάδα καυτή σε
βαζάκια και τα κλείνουμε αμέσως.
Πηγή: Περιοδικό «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ»,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ