Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Για 12 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
4 αβγά
130γρ.
βούτυρο μαλακό
160γρ.
γαλοπούλα σε κύβους
250γρ.
έμμενταλ τριμμένο
180γρ.
φαρίνα
5γρ. μπέικιν
πάουντερ
3γρ. αλάτι
2γρ. πιπέρι
50γρ.
φυστίκια Αιγίνης, ανάλατα ωμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τα αβγά για 5’. Έπειτα ρίχνουμε τη
γαλοπούλα, το έμμενταλ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τα
φυστίκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι.
Ψήνουμε το κέικ σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα, στους 175ο
C για 50’.