Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ:
200γρ.
σπαγγέτι βρασμένο, στραγγισμένο
3 κουτ. σούπας
ελαιόλαδο
6 φέτες
μπέικον ψιλοκομμένο ή καπνιστή πανσέτα
3 αβγά
μεγάλα
150ml. γάλα
2 κουτ. σούπας
αλεύρι
100γρ.
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για
το σερβίρισμα
1 ματσάκι
ρόκα
6
ντομάτες λιαστές
Φλούδες γραβιέρας
Κρέμα
βαλσάμικου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις
δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν.
Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον ή την πανσέτα.
Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Με ένα
πιρούνι παίρνουμε πιρουνιές από το σπαγγέτι στρίβοντάς το γύρω του έτσι ώστε να
δημιουργήσουμε φωλιές τις οποίες τοποθετούμε στις θήκες για μάφιν.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το αλεύρι σε ένα μπολ. Σπάμε τα αβγά στο
μπολ και τα ανακατεύουμε με αβγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο
μοιράζουμε στις υποδοχές του ταψιού, φτάνοντας λίγο πριν το χείλος.
Ψήνουμε τις ομελέτες στον φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να
ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζουμε και ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε
τη ρόκα με τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο
και την κρέμα βαλσαμικού. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και την μοιράζουμε σε τέσσερα
πιάτα. Βάζουμε από τρεις φωλιές ομελέτας με σπαγγέτι σε κάθε πιάτο και
γαρνίρουμε με τις φλούδες γραβιέρας.