Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ




Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Για 6-8 κομμάτια



ΥΛΙΚΑ:
1 φύλλο ζύμης για πίτσα
20γρ. φυστικοβούτυρο
2 μπανάνες
Χυμό από ½ λεμόνι
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 42%
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας φουντούκια, χοντροκομμένα
Χρωματιστές καραμελίτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι, και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 15’. Στο μεταξύ, κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τις μπανάνες και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να καραμελώσουν τα υλικά για περίπου 10 – 15’. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Έπειτα το απλώνουμε πάνω στην ψημένη ζύμη πίτσας και το σκεπάζουμε με ένα στρώμα από κύβους σοκολάτας. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για 10’ στους 160ο C. Σερβίρουμε την γλυκιά πίτσα μας ζεστή, πασπαλίζοντας με τα χοντροκομμένα φουντούκια και τις χρωματιστές καραμελίτσες.

Πηγή: Περιοδικό «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ», Ντίνα Νικολάου