Χρόνος μαγειρέματος: 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χτένι
μοσχαρίσιο
100γρ.
καρότο
100γρ.
κρεμμύδι
100γρ.
σέλερι
1 πρέζα
αλάτι
200ml. Κόκκινο κρασί
ΓΙΑ
ΤΗ ΣΟΥΠΑ
100γρ. κρεμμύδι
200γρ.
σελινόριζα
200γρ.
πατάτες
1 σκελίδα
σκόρδο
200γρ.
κουνουπίδι
Αλάτι – πιπέρι
800ml. Γάλα
80ml. Βούτυρο
300ml. ζωμό βοδινού, ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το μοσχάρι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί
με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί
και ψήνουμε το μοσχαράκι στους 180ο C, για 25’.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σούπα. Βάζουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τις
πατάτες, το κουνουπίδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με το γάλα.
Βράζουμε για 30΄- 40’ σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα
στο μπλέντερ και την περνάμε από τη σήτα. Εάν χρειάζεται λίγο υγρό ακόμα,
προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό. Σερβίρουμε με το ψητό χτένι, λίγο μαϊντανό, λίγο
ελαιόλαδο, λίγο ζωμό από το ταψί και κρουτόνς.