Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΠΑΝΑΝΑ ΔΥΟΣΜΟΣ



Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Για 6 άτομα

 ΥΛΙΚΑ:

400ml. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
200ml. γάλα
2 ώριμες μπανάνες
8 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
4 κρόκους αυγών
60γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνης
200γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Μπανάνα σε φέτες
Φύλλα δυόσμου και σοκολάτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης στο νερό να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μέσα σε ένα μπλέντερ βάζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες, τα φύλλα δυόσμου, το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ. Παίρνουμε 100ml. από την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει μέσα σε ένα κατσαρολάκι.
Μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο έχουμε τοποθετήσει επάνω σε μια κατσαρόλα που περιέχει βραστό νερό, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Παράλληλα, κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί.
Στραγγίζουμε το περιττό νερό από τις ζελατίνες και τις λιώνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ελαφρά. Συμπληρώνουμε τους χτυπημένους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έπειτα αδειάζουμε όλο το μείγμα στον πολτό μπανάνας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα 300ml. κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί και να μπορεί να σταθεί. Ολοκληρώνουμε την κρέμα Μπαβαρουάζ, με την προσθήκη της σαντιγί και ανακατεύοντας ελαφρά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκι και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε στα μπολάκια ή ξεφορμάρουμε, βουτώντας τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα, μέσα σε ζεστό νερό. Διακοσμούμε με μια κουταλιά γιαούρτι, φέτες μπανάνας, ξύσμα σοκολάτας και φρέσκο δυόσμο.


ΠΗΓΉ: greece.fage