Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ






Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Για 4 άτομα




ΥΛΙΚΑ:
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
3-4 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κουτ.σούπας κύμινο
1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1lt ζωμό λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο ή το σέλερι. Τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά για ένα λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει. Με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία. Τη γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Σε αυτό το στάδιο, αν τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε διακοσμώντας με 2 φυλλαράκια φρέσκο κόλιαντρο.