Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 30’
Για 4 άτομα
½ κιλό
ρεβίθια
100γρ. κιμά
μοσχαρίσιο
2-3 ντομάτες
2 σκελίδες
σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ.τσαγιού
αλάτι για τα ρεβίθια
½ κουτ.σούπας
κύμινο
2 φύλλα
δάφνης
1 ποτ.κρασιού
κρασί κόκκινο
Αλάτι &
πιπέρι
2
φλιτζ.τσαγιού αλεύρι
Λάδι για το
τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ
ΣΑΛΤΣΑ
2
κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ.τσαγιού
λάδι
Αλάτι &
πιπέρι
1 πρέζα
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μέσα σε χλιαρό νερό
και το αλάτι. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ
μαζί με 2-3 ντοματούλες. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το
αλεύρι, το κύμινο, το σκόρδο, τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι.Ζυμώνουμε το
μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε
μπόλικο λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον
πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε
τη σάλτσα να βράσει για 5’ περίπου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα σουτζουκάκια,
ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα, το φύλλο δάφνης και το κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν
2-3 βράσεις και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τ’ αφήνουμε να σταθούν για λίγο
και σερβίρουμε με ένα άσπρο πιλάφι.