Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ






Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Για 4 άτομα




ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σπαγγέτι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι (καλά στραγγισμένο)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουτ. σούπας κάππαρη
20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
1 φλιτζ. του καφέ κρασί λευκό
½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4-5 φυλλαράκια βασιλικό, ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να ζαρώσει λίγο η φλούδα τους.
Ρίχνουμε την κάππαρη, τις ελιές και τέλος τον τόνο. Δουλεύουμε για λίγο τη σάλτσα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα στραγγίζουμε το σπαγγέτι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.

TIP: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπαγγέτι με άλλο μακρύ ζυμαρικό.


Πηγή: Περιοδικό «OLIVE» ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ