Μακαρονόπιτα
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φύλλο κρούστας
1 πακ. Μακαρόνια Νο. 3
½ κιλό φέτα
4 αυγά
200ml. γάλα
1 φλ. Τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε
μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε, να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε,
τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας
ελαφρώς να μην κολλήσουν.
Τρίβουμε
την φέτα με το χέρι μας και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια. Χτυπάμε τα αυγά με το
γάλα και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε
το μίγμα μας.
Παίρνουμε
ένα μεσαίο ταψί, και με ένα πινέλο το αλείφουμε με βούτυρο. Στρώνουμε ένα φύλλο
το βουτυρώνουμε και από επάνω βάζουμε άλλο ένα και βουτυρώνουμε και αυτό. Ρίχνουμε
λίγο από το μίγμα των μακαρονιών. Συνεχίζουμε στρώνοντας ένα ακόμα φύλλο το
οποίο βουτυρώνουμε από πάνω άλλο ένα βουτυρωμένο και βάζουμε άλλο λίγο από το μίγμα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, κρατώντας 2 φύλλα
για το επάνω μέρος της πίτας μας.
Ψήνουμε
την μακαρονόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C,
για μια ώρα περίπου.