Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Κρουασάν μήλου σιροπιαστά




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Για 8 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη για κρουασάν

2 μήλα κομμένα σε 8 χοντρές φέτες

1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κανέλα

1 φλ. τσαγιού sprite

2 -3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο για το ταψί.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια. Ανοίγουμε το φύλλο, το κόβουμε στη μέση κάθετα και έπειτα σε 8 τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε από μια φέτα μήλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και τυλίγουμε ξεκινώντας από την φαρδιά μεριά προς την στενή.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο. Ανακατεύουμε στο λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη με την κανέλα και ρίχνουμε επάνω στα κρουασάν. Τέλος, ρίχνουμε την sprite και ψήνουμε στους 180ο C, για 35 με 40 λεπτά περίπου.