Ετικέτες
- ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ (28)
- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (9)
- ΓΛΥΚΑ (158)
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ (76)
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ (56)
- ΖΥΜΕΣ - ΣΑΛΤΣΕΣ (54)
- ΚΥΝΗΓΙ (13)
- ΛΑΔΕΡΑ - ΟΣΠΡΙΑ (89)
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ (1)
- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ (5)
- ΜΟΣΧΑΡΙ (89)
- ΜΥΡΩΔΙΚΑ - ΜΠΑΧΑΡΙΑ (4)
- ΟΛΙΓΟΘΕΡΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (27)
- ΟΡΕΚΤΙΚΑ (150)
- ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (27)
- ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (21)
- ΠΙΤΤΕΣ (63)
- ΠΟΤΑ - ΚΟΚΤΕΙΛ (30)
- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ (65)
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (11)
- ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ (3)
- ΣΑΛΑΤΕΣ (59)
- ΣΟΥΠΕΣ (29)
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (6)
- ΧΟΙΡΙΝΟ (58)
- ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (2)
- ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (6)
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (100)
- ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ (74)
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
Τηγανίτες με κολοκύθα
Τηγανίτες με κολοκύθα
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά
Για 12 τηγανίτες
Υλικά
1
φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. σούπας ζάχαρη
½
κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1
κουτ. γλυκού baking powder
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
αβγό, ελαφρά χτυπημένο
1
φλιτζ. ξινόγαλα
1/3
φλιτζ. βρασμένη κολοκύθα
Σιρόπι
σφένδαμου
Κομμένα
φρούτα εποχής
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη,
το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το
ανακατεύουμε με τα αβγά, το ξινόγαλο και την κολοκύθα.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι
σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Βάζουμε 1 μεγάλη
κουταλιά από το χυλό και ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά. Γυρνάμε την τηγανίτα και
ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι
σφένδαμου ή μέλι και φρούτα εποχής.
Πηγή: Περιοδικό «Parents - 2011»
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
Μοσχιοί με μουστάρδα και κάππαρη
Μοσχιοί με μουστάρδα και κάππαρη
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Για 8 άτομα
Υλικά
2
κιλά μοσχιούς ή χταπόδι (πλυμένους και καθαρισμένους)
5
σκελίδες σκόρδο
1
κουτ. σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
1
φλιτζ. του καφέ ξίδι
1
νεροπότηρο κόκκινο κρασί
4
μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1
φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
½ φλιτζ. κάππαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη
βάζουμε άδεια πάνω στο μάτι. Τη ζεσταίνουμε καλά ενώ είναι ακόμα άδεια.
Ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου, τους κόκκους πιπεριού και τους πλυμένους
μοσχιούς. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τους μοσχιούς να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Σε
10’ περίπου ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10’ περίπου
ακόμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και
μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κάππαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το
μαγείρεμα για 10’ ακόμα.
Σερβίρουμε τους μοσχιούς ζεστούς και
συνοδεύουμε με λίγο ρύζι basmati ή φάβα.
Πηγή: Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης. «Περιοδικό «Olive»
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)